اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد آموزش گوگل سرچ کنسول را خوانده‌اید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این ابزار و بهینه‌سازی سایت با استفاده از آن، سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و ترافیک ورودی سایت خود را افزایش دهید.

گزارش‌گیری در سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول (GSC) ابزار بسیار قدرتمندی است که به شما این امکان را می دهد تا اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره وب سایت خود به دست آورید. مهم ترین اطلاعات مربوط به ترافیک ارگانیک دریافتی است، یعنی دقیقا همان هدفی که در ذهن تمامی صاحبان وب سایت های فعال وجود دارد. در واقع سرچ کنسول گوگل بستر مناسبی است که به کمک آن می توانید اطلاعات مربوط به وب سایت خود را تجزیه و تحلیل نمایید. اما اگر می خواهید این اطلاعات را به شکلی دقیق تر و جزئی تر دریافت کنید، باید از Export Data در سرچ کنسول گوگل استفاده کنید.

در این گزارش می توانید جزئیات مربوط به هر یک از این بخش ها را به شکل دقیق دریافت کرده و مورد بررسی قرار دهید. در ادامه نحوه گزارش گیری در گوگل سرچ کنسول را به شما آموزش خواهیم داد. هر یک از بخش های گزارش گیری در google search console اطلاعات مشخصی را به شما ارائه می دهند. در فایل های اکسپورت دیتا با اصطلاحات مختلفی رو به رو می شوید که نیاز است با آنها آشنایی داشته باشید. برخی از مهم ترین آنها عبارتند از:

  • چگونه یک گزارش آنالیتیکس را سفارشی کرده و به اشتراک بگذاریم؟
  • Clicks: در این قسمت اطلاعات مربوط به تعداد کلیک های صورت گرفته برای هر یک از صفحات یک وب سایت به صورت مجزا نمایش داده می شود.
  • Imperssions: اگر می خواهید آمار مربوط به تعداد نمایش صفحات مختلف وب سایت خود را مشاده نمایید، می توانید این قسمت را بررسی نمایید.
  • CTR: با توجه به اینکه نرخ کلیک عبارت است از نسبت تعداد کلیک ها به تعداد نمایش یک صفحه در نتایج جستجو در این قسمت می توانید درصد نرخ کلیک را مشاهده نمایید.
  • Position: در این بخش اطلاعات مربوط به موقعیت یک صفحه وب سایت در نتایج جستجو نمایش داده می شود.
  • Type: این قسمت متعلق به بخش coverage سرچ کنسول گوگل است. در واقع نشان دهنده نوع خطاهای احتمالی لینک های یک وب سایت می باشد.
  • Validaton: یکی دیگر از قسمت های مهم در بحث ایندکس کردن صفحات، اعتبارسنجی گوگل سرچ کنسول است. در اصل بعد از رفع ارورهای موجود می توان وضعیت ایندکس شدن آن را از تغییر قسمت validation مورد بررسی قرار داد.

نحوه گزارش‌گیری در سرچ کنسول جدید گوگل

برای هر بخش قابلیت export data به صورت مجزا مشخص شده است. در نتیجه به منظور استفاده از قابلیت گزارش گیری در google search console باید روی آیکون مخصوصی که در هر بخش قرار گرفته است کلیک کنید. آموزش گام به گام خروجی گرفتن از دیتا سرچ کنسول به شرح زیر است:

  1. در ابتدا باید وارد گوگل سرچ کنسول خود شوید.
  2. سپس بخش مورد نظر جهت دریافت اطلاعات جزیی تر را انتخاب کنید. در حال حاضر برای بخش Performance، قسمت Coverage، بخش Enhancement و در آخر زبانه Links امکان گزارش گیری در google search console فراهم می باشد.
  3. در گام بعدی در بخش مورد نظرتان، باید روی آیکون exporrt data که در تصویر مشخص شده است کلیک کنید.
  4. بعد از کلیک روی بخش گزارش گیری سرچ کنسول گوگل با دو گزینه رو به رو خواهید شد:
  • Download CSV: در این قسمت می توانید گزارش مربوط به بخش مورد نظر خود را در یک فایل اکسل دانلود کرده و در سیستم خود ذخیره نمایید.
  • Google Sheets: در صورت انتخاب این گزینه می توانید جزییات گزارش را به صورت آنلاین در docs مشاهده نمایید. البته در صورت تمایل به دانلود data مورد نظر می توانید بعد از مشاهده نسخه آنلاین، آن را دانلود کنید. در نظر داشته باشید که گوگل سرچ کنسول از نسخه فارسی پشتیبانی نمی کند. به همین دلیل در صورت دانلود مستقیم ممکن است فایل مورد نظر خوانا نباشد. بهتر است برای دانلود بدون مشکل گزارش گیری در google search console از طریق google docs اقدام کنید.

نحوه دانلود گزارش از سرچ کنسول گوگل

فرض می کنیم در مرحله ۴ از توضیحات قبلی گزینه Google Sheets را انتخاب کردید. به منظور دانلود فایل اکسپورت دیتا خود از google docs به ترتیب پیش بروید: در فایل باز شده، روی زبانه File کلیک کنید. سپس از گزینه های نمایش داده شده قسمت download را انتخاب نمایید. در ادامه می توانید هر یک از حالت هایی که نمایش داده می شود را مطابق با نیاز خود دانلود نمایید.

گزارش گیری Links سرچ کنسول گوگل

نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که نحوه دریافت گزارش بخش Links کمی متفاوت است. به منظور export data مربوط به بخش Likns باید به طریق زیر پیش بروید:

  • در سرچ کنسول جدید روی گزینه Links کلیک نمایید.
  • در ادامه باید روی دکمه EXPORT EXTERNAL LINKS کلیک کنید.
  • در این بخش با دو گزینه زیر رو به رو می شوید:

Latest links: این بخش مربوط به لینک های اخیر است. در این لیست می توانید نمونه هایی از آخرین لینک ها را دریافت نمایید. با کلیک روی این بخش همانند نمونه های قبل می توانید گزارش گیری در google search console را دانلود یا به صورت آنلاین مشاهده کنید.

More sample links: منظور از این بخش ارائه امکان دانلود نمونه های بیشتر است. این مورد نیز دقیقا همان لیست Lates links را نمایش می دهد. اما تفاوتی که وجود دارد این است که تاریخ در آن مشخص نشده است.

سرچ کنسول گوگل یکی از محبوب ترین ابزارهایی است که از آن برای سئو و تحلیل عملکرد وب سایت استفاده می شود. در این مقاله تلاش بر این بوده است تا شما را با نحوه گزارش گیری در google search console آشنا کنیم.اگر بتوانید به شکل درستی از این ابزار مهم استفاده کنید، می توانید به شکل بهتری سئو وب سایت خود را پیش ببرید. ابزارهای دیگری هم وجود دارند که در این زمینه به شما کمک می‌کنند اما بهترین و دقیق‌ترین ابزار که با استفاده از آن می‌توانید استراتژی سئوی خود را تنظیم کنید، گوگل است. در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می‌پردازیم.

طراح گرافیک و وب‌سایت، متخصص تولید محتوای حرفه‌ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو

Join the Conversation

1 Comment

  1. آموزش خیلی خوبی بود کاش بیشتر به صورت تصویری آموزش می دادید خیلی از شما ممنون میشیدم.

    با ارزوی موفقیت و آموزش های تصویری هر روز شما را دنبال می کنیم

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *