همان طور که می‌دانید، محتوا در وبسایت به عنوان یک کلید برای افزایش ترافیک سایت عمل می‌کند. هرچه سئو در مقاله نویسی بهتر رعایت شود، محتوای شما جذاب‌تر و بهتر خواهد شد. از طرفی، رعایت اصول سئو با توجه به تغییرات متداول الگوریتم‌های موتورهای جستجو، منحصر به تحقیقاتی راجع به الگوریتم‌های جدید است. بنابراین سئو در مقاله نویسی اصول قابل تغییری دارد که می‌تواند شما را به سمت موفقیت برساند. قبل از نوشتن متن مقاله خود، لازم است تا یک عنوان جذاب و همه پسند برای رعایت سئو مقاله انتخاب کنید. حداقل ۹۹ درصد از افراد قبل از مطالعه متن یک مقاله، ابتدا عنوان آنرا مطالعه می‌کنند و شاید نیمی از این افراد، به دلیل عنوان نا مناسب، از مطالعه مقاله خودداری کنند. بنابراین مهم است عناوین مقاله خود را به روش اصولی انتخاب کنید. می‌توانید از ایده‌های زیر کمک بگیرید: طول متن و استفاده از کلمات مناسب سئو در مقاله نویسی می تواند متن شما را در رتبه بهترین قرار دهد. بر اساس الگوریتم های جدید گوگل، یک مقاله سئو شده مناسب باید دارای ۹۰۰ کلمه یا بیشتر باشد. از آنجایی که موتورهای جستجو تمایل بسیار زیادی به نمایش مطالب طولانی تر و کامل تر دارند، بهتر است مقاله شما ۹۰۰ کلمه یا بیشتر باشد.

همچنین باید از کارهایی که باعث رشد منفی سئو در مقاله نویسی می‌شوند، خودداری کنید. برای مثال استفاده از مطالب کپی یا مطالب دروغین که با عنوان شما متناقض است، می‌تواند رتبه شما را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. اما اگر قصد دارید متنی به نقل از یک منبع در مقاله خود بگنجانید، آنرا در تگ نقل قول قرار دهید.در گذشته الگوریتم‌های SEO گوگل به وبسایت‌هایی که از کلمات کلیدی زیاد استفاده می‌کنند بها می‌داد. درواقع این الگوریتم بر اساس کلمات کلیدی زیاد در مقالات و بالا بودن چگالی این کلمات در متن برنامه ریزی شده بود. اما الگوریتم سالهای اخیر گوگل و موتورهای جستجو، مقالاتی که بیشتر از ۱۰ کلمه کلیدی را در تگ‌های خود ثبت کنند، در پایین‌ترین رتبه قرار می‌دهد. بنابراین لازم است تا این عادت بد را از خود دور کنید و به جای نوشتن هزاران کلمه کلیدی برای مقاله خود، ۵ مورد از مرتبط ‌ترین و پرمخاطب‌ترین کلمات کلیدی مقاله خود را پیدا کنید. بدون شک استفاده از کلمات کلیدی زیاد در متن شما را در رتبه پایینی قرار خواهد داد و ارزش مطالب شما به شدت پایین می‌آید و از اهداف سئو در مقاله نویسی نیست.کلیدواژه کانونی به یک کلمه کلیدی از محتوای شما گفته می‌شود که بیشترین تمرکز روی آن است و از مهمترین مباحث سئو در مقاله نویسی محسوب می‌شود. البته اینکه بیشترین تمرکز روی آن باشد کافی نیست و باید کلیدواژه‌ای را انتخاب کنید که مختص همان مقاله باشد. برای مثال: اگر عنوان مقاله شما (چگونه امنیت را در وردپرس برقرار کنیم؟) باشد، انتخاب وردپرس به عنوان کلیدواژه کانونی نادرست خواهد بود چرا که این مقاله منحصرا در رابطه با امنیت وردپرس صحبت خواهد کرد.

بنابراین، سعی کنید کلیدواژه کانونی را از کلی بودن درآوردید و در عین حال، کلیدواژه پرمخاطبی را انتخاب کنید. چگالی کلیدواژه کانونی برای رعایت سئو در مقاله نویسی مهم است و نباید از ۲٫۵ درصد کل متن بیشتر شود. بهترین حالت برای تکرار کلیدواژه کانونی در مقاله، همان ۱٫۵ تا ۲ درصد از کل متن است. همچنین لینک‌دهی کلیدواژه‌ها در مقاله بسیار حائز اهمیت است. سعی کنید کلیدواژه کانونی خود را ۵-۱۰ بار در جاهای مختلف متن به خود پست لینکدهی کنید. در ادامه توضیحات بیشتری راجع به لینکدهی خواهیم داد.

سئوی تصاویر از مهمترین مباحث سئو در مقاله نویسی است که معمولا جدی گرفته نمی‌شود. خاصیت Alt تصاویر موجود در یک مقاله به افزایش رتبه آن در جستجو‌ها کمک بسیار شایانی می‌کند. بنابراین لازم است تا کلیدواژه کانونی و عنوان مقاله خود را در خاصیت Alt تصاویر موجود در همان مقاله اضافه کنید. بالا رفتن رتبه عکس شما در جستجو‌های گوگل می‌تواند راهی برای رسیدن به ترافیک بالا در وبسایت باشد. لینک‌دهی و سئو در مقاله نویسی باعث می‌شود تا خزنده گوگل (google crawler) به صفحات دیگر شما رجوع کند و جایگاه شما را در ربته بندی و ارتباط بین صفحات افزایش دهد.

سعی کنید مقالات مرتبط را به صورت کلیدواژه لینک‌دهی شده به پست خود وصل کنید یا از ترفند (همچنین ببینید) استفاده کنید. این کار علاوه بر رتبه‌گیری بالا، باعث افزایش ارتباط بین صفحات وبلاگ و هدایت کاربر به صفحات دیگر سایت می‌شود که تاثیر بسیاری در ماندگاری کاربر در سایت و فروش محصولاتتان خواهد داشت. ماندگاری بالا از مهمترین اهداف سئو در مقاله نویسی است. استفاده از ۳ تگ مهم H1،H2 و H3 و ۲ تگ H4 و H5 برای عنوان‌های صفحه می‌تواند بسیار مهم باشد. تگ H1 معمولا برای عنوان صفحه یا نام وبسایت استفاده می‌شود که در اکثر قالب‌ها به طور پیشفرض تعبیه شده است. اما تگ H2 را باید خودتان به عناوین اصلی بدهید. این تگ مشخص می‌کند که کدام عنوان اصلی‌تر و کلی‌تر از بقیه است. تگ H3 عناوینی را مشخص می‌کند که زیرشاخه  H2 هستند و جزئی‌تر از تگ والد خود یا تگ H2 می‌باشند.

آیا سئوی کلاه سیاه در سال ۲۰۱۹ جایگاهی دارد؟

سئوی کلاه سیاه یا Black hat SEO نوعی تاکتیک بهینه‌سازی غیراخلاقی وب‌سایت در موتورهای جستجوگر است که برای بهبود رتبه و جایگاه آن در صفحات مربوط به نتایج جستجو اتخاذ و اِعمال می‌شود. این شکل سئو در واقع روشی است که الگوریتم‌های موتورهای جستجو را به بازی گرفته و با استراتژی فریب از آن‌ها سوءاستفاده می‌کند.  فلسفه اصلی سئوی کلاه سیاه، صرفاً بر مبنای ارتقای جایگاه صفحه یا وب‌سایت در موتورهای جستجو تعریف شده، بی‌آنکه نیاز کاربرانی که به جستجوی اطلاعات می‌پردازند، مدنظر قرار گیرد. سئوی کلاه سیاه را می‌توان یک استراتژی شیادانه قلمداد کرد که در بهترین حالتش اگر به کاربران آسیبی نرساند یا از آن‌ها سوءاستفاده نکند، باعث اتلاف زمان و انرژی آنان می‌شود. سئوی کلاه سیاه ممکن است از طریق روش‌های مختلفی اِعمال و پیاده‌سازی شوند!

استفاده زیاد از کلمات کلیدی، قرار دادن و اصطلاحاً استفاده بسیار زیاد از کلمات کلیدی در صفحه به‌گونه‌ای است که هیچ معنای خاصی نداشته باشد. اگرچه گوگل هر روز هوشمندتر از گذشته می‌شود و این حربه را بسیار سریع‌تر از قبل تشخیص می‌دهد، اما بمباران کلمات کلیدی هنوز هم یکی از روش‌های مهم در سئوی کلاه سیاه است. چنین حربه‌ای ممکن است موقتاً به بهبود جایگاه وب‌سایت منجر شود اما خیلی زود وب‌سایت شما را از درجه اعتبار ساقط خواهد کرد. در این روش متون یا کاراکترهای خاص به‌طور مخفیانه یا دور از دید شما در صفحه وب‌سایت قرار می‌گیرند. البته این آیتم‌ها، واقعاً غیب نمی‌شوند بلکه صرفاً به دلیل همرنگی با صفحه بک‌گراند، نامرئی هستند. در نگاه اول ممکن است چنین صفحاتی به صفحات معمولی شباهت داشته باشند اما از طریق انتخاب محتویات صفحه با ماوس یا از طریق فشردن هم‌زمان ctrl + a قادر به دیدن متون پنهان‌شده خواهید بود. از این تاکتیک با هدف افزودن کاراکترها یا کلمات کلیدیِ بیشتر جهت ارتقای جایگاه صفحه در موتورهای جستجوگر استفاده می‌شود. البته که اوضاع در مورد لینک‌های نامرئی به‌مراتب غیرقابل‌تحمل‌تر است. قطعاً زیاد پیش آمده که با صفحه‌ای مواجه شوید که به‌محض انجام یک کلیک ساده در آن، شما را بدون میل و اراده خودتان به سمت صفحه یا وب‌سایت دیگری هدایت کرده باشد. تغییر مسیرهای عجیب در وبگردی نیز، در واقع زیرشاخه‌ای از همین حربه می‌باشد. اخیراً گوگل به‌سرعت چنین صفحاتی را شناسایی و مجازات می‌کند، هرچند که این روش هنوز هم در سئوی کلاه سیاه طرفداران خاص خودش را دارد

طراح گرافیک و وب‌سایت، متخصص تولید محتوای حرفه‌ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *