اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد آموزش گوگل سرچ کنسول را خوانده‌اید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم .

بررسی ایندکس شدن سایت

بعد از طی روال ایندکس کردن محتوا در سرچ کنسول، برای اطمینان از اینکه محتوای سایت شما در موتورجستجوی گوگل ظاهر می شود می توانید به شکل زیر عمل کنید:

  • عبارت SITE: yoursite.com/especial page را در باکس جستجوی گوگل وارد کنید.
  • به جای com/especial page لینکی که ایندکس نمودید را بنویسید.
  • بعد از جستجوی عبارت بالا، باید صفحه ای که در صدد ایندکس آن بودید نمایش داده شود.

سرچ کنسول گوگل یکی از بهترین ابزارهایی است که می توان برای بهینه سازی سایت خود از آن استفاده نمود. با استفاده از ابزارها و گزارش های قرار گرفته در آن می توانید به درک بهتری درباره شرایط وب سایت خود دست پیدا کرده و عملکرد آن را بهبود ببخشید.

یکی از ابزارهای بسیار مهمی که در گوگل سرچ کنسول مورد استفاده قرار می گیرد، ابزار validation یا همان اعتبارسنجی نام دارد. این بخش در سرچ کنسول جدید گوگل زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مالک یک وب سایت به دنبال رفع ارورهای درون سایت باشد. به همین منظور شما باید بعد از نصب گوگل سرچ کنسول، آموزش کار با بخش coverage گوگل سرچ کنسول به ویژه قسمت validation را یاد بگیرید.

بعد از رفع تمامی مشکلات موجود در وب سایت، می توانید از گوگل بخواهید که تغییرات انجام شده را تایید نماید.

  • اگر تمامی ارورهای عنوان شده برای لینک مورد نظر رفع شده باشد، مشکل مورد نظر در جدول وضعیت mark شده و با وضعیت اعتبارسنجی N/A یا Passed به قسمت پایین جدول می رود.
  • ارورهایی که هنوز مشکلات آنها رفع نشده اند نیز با عنوان NOT Started در قسمت بالایی باقی می مانند.

نکته: در ادامه تعریف جامعی از تمام حالات تایید و رد سرچ کنسول گوگل ارائه می شود.

سرچ کنسول گوگل وضعیت اعتبارسنجی یک ارور را به صورت کلی و برای تمامی URL های دارای آن مشکل مورد بررسی قرار می دهد.

جریان validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول

در قسمت coverage سرچ کنسول گوگل می توان به مدیریت مشکلات و موارد این چنینی پرداخت. که در آموزش های آتی به شرح مفصل آن خواهیم پرداخت. بعد از اینکه مشکلی را در قسمت coverage رفع کرده، به منظور اعتبارسنجی روی Validate Fix کنسول جدید گوگل کلیک کنید. فرآیندی که در ادامه اتفاق می افتد را برای شما توضیح خواهیم داد. در نظر داشته باشید که فرآیند اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل می تواند چند روزی زمان ببرد اما شما می توانید از طریق ایمیل خود اطلاعات مربوط به آن را دریافت نمایید.

انواع وضعیت اعتبارسنجی ارورهای سرچ کنسول گوگل

همانطور که گفته شده وضعیت validation می تواند با توجه به مرحله ای که درون آن قرار گرفته است متفاوت باشد، این مراحل به ترتیب عبارتند از:

اعتبارسنجی گوگل سرچ کنسول

Not started: در این وضعیت معمولا یک یا چند صفحه با یک ارور مشخص وجود دارد که هنوز برای اعتبارسنجی آن اقدامی صورت نگرفته است.

Started: در این حالت شما فرآیند validation را آغاز نموده اید. اما هنوز موردی پیدا نشده است.

Looking good: شما فرآیند اعتبارسنجی را آغاز کرده اید و تمامی مواردی که مورد بررسی قرار گرفته اند تا همان لحظه حل شده اند.

Passed: در این وضعیت در واقع تمامی موارد مربوط به یک ارور مشخص حل شده است. برای اینکه با این وضعیت رو به رو شوید باید خودتان روی validate fix کلیک کرده و درخواست اعتبارسنجی داده باشید.

N/A: در این حالت خود گوگل متوجه شده است که مشکلات موجود در تمامی URL ها به طور کامل رفع شده اند. در این حالت شما به هیچ عنوان برای validation اقدامی نکرده اید.

Failed: در وضعیت نامبرده بعد از کلیک روی Validate همچنان بخش زیادی از صفحات وب سایت دارای مشکل می باشند.

  1. زمانی که روی گزینه Validate Fix کلیک می کنید، گوگل سرچ کنسول بلافاصله تعدادی از صفحات شما را بررسی می کند. در این صورت دو حالت ممکن است پیش بیاید: اگر ارور مشخص شده در هر یک از این صفحات وجود داشته باشد، اعتبارسنجی بلافاصله پایان می گیرد و وضعیت validation بدون تغییر باقی می ماند. اگر صفحات نمونه دارای ارور مشخص شده نباشد، اعتبارسنجی وارد مرحله started می شود. اگر در طی فرآیند validation مشکلات غیرمرتبط دیگری پیدا شود، فرآیند اعتبارسنجی دوباره ادامه پیدا می کند.
  2. سرچ کنسول گوگل روی لیست URL های مشخصی که دچار این مشکل هستند، کار می کند. تنها لینک هایی که ارور عنوان شده را دارا می باشند در صف crawling مجدد قرار می گیرند و گوگل به قسمت های دیگر وب سایت کاری ندارد. سرچ کنسول گوگل یک رکورد از تمامی لینک هایی که طی فرآیند اعتبارسنجی مورد بررسی قرار گرفته اند را تهیه می کند که شما می توانید آن را از طریق صفحه جزییات ارور دریافت نمایید.

زمانی که یک URL مورد بررسی قرار می گیرد، ۳ حالت ممکن است اتفاق بیافتد:

  • اگر اروری پیدا نشود، فرآیند اعتبارسنجی در مرحله Passing قرار می گیرد. اگر هم این اولین باری است که پس از شروع اعتبارسنجی بررسی صورت می گیرد، وضعیت validation به حالت Looking good تغییر پیدا می کند.
  • اگر URL مورد نظر دیگر در دسترس نباشد، وضعیت اعتبارسنجی به Other تغییر پیدا می کند. این وضعیت دیگر نشان دهنده یک ارور نمی باشد.
  • اگر مورد همچنان وجود داشته باشد، وضعیت ارور به حالت Failed تغییر پیدا کرده و فرآیند اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل پایان می گیرد.
  1. زمانی که تمامی ارورها و هشدارهای مربوط به URL ها بررسی شده و تعداد مشکلات به صفر رسید، وضعیت ارور به حال Passed تغییر پیدا می کند.

حتی اگر شما روی گزینه start validation کلیک نکنید گوگل می تواند ارورهای رفع شده را تشخیص دهد. اگر گوگل طی crawling خود متوجه شود که تمامی موارد موجود در یک ارور رفع شده است، وضعیت اعتبارسنجی ارور را به N/A تغییر می‌دهد.

تاریخچه اعتبارسنجی

شما می توانید جزییات فرآیند اعتبارسنجی را با کلیک روی لینک validation details در صفحه details این ابزار وبمستری گوگل مشاهده نمایید. اطلاعات موجود در صفحه تاریخچه validation با توجه به URL برای گزارش AMP و گزارش وضعیت ایندکس دسته بندی می شود. در بخش Mobile Usability و گزارش های Rich Result نیز موارد با توجه به URL و داده های ساختار یافته دست بندی می شوند.

اعتبار سنجی دوباره در سرچ کنسول گوگل

از این گزینه تنها زمانی می توان استفاده کرد که فرآیند validation با شکست رو به رو شده و وضعیت آن به حالت failed تغییر پیدا کرده باشد. در این حالت شما با کلیک روی Revalidation فرآیند اعتبارسنجی را دوباره راه می اندازید. در کنار آن اعتبارسنجی مشکلات موردهای جدید شناخته شده نیز آغاز می شود.

در نظر داشته باشید که پیش از شروع یک درخواست اعتبارسنجی جدید، باید درخواست قبلی شما به اتمام رسیده باشد. حتی اگر برخی از مشکلات هم در طول فرآیند validation حل شده باشد، شما باید تا لحظه تمام شدن این چرخه صبر کنید.

امکان بررسی دوباره مواردی که مرحله اعتبارسنجی آنها به پایان رسیده است (Passed) یا دیگر در دسترس نمی باشند (Other) وجود ندارد. زمانی که روی گزینه Revalidate کلیک می شود، از تاریخچه حذف می‌شوند.

در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می‌پردازیم.

طراح گرافیک و وب‌سایت، متخصص تولید محتوای حرفه‌ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *