در دنیای پرشتاب اینستاگرام، هر روز اکانت‌های جعلی جدیدی ایجاد می‌شوند که هدفشان می‌تواند از ارسال هرزنامه تا کلاهبرداری متنوع باشد یا حتی تنها برای سرک کشیدن در اطلاعات شما تهیه شده باشند. حتی با وجود تلاش‌های اینستاگرام برای حذف این اکانت‌ها، هزاران مورد از این کاربران جعلی همچنان از زیر رادارهای اینستاگرام عبور کرده و برای کاربران این شبکه اجتماعی محبوب، مشکل ایجاد می‌کنند.

اما چگونه می‌توان اکانت واقعی را از اکانت جعلی تشخیص داد؟ در ادامه به معرفی پنج روش کاربردی برای شناسایی اکانت‌های فیک و نحوه مسدود کردن آنها می‌پردازیم.

5 راه برای شناخت اکانت‌های فیک در اینستاگرام

چرا اکانت‌های جعلی مضر هستند؟

اکانت‌های جعلی اینستاگرام نه تنها ارزشی به محتوای شما اضافه نمی‌کنند، بلکه می‌توانند مشکلاتی نیز برای شما ایجاد کنند. این اکانت‌ها ممکن است با ارسال هرزنامه، کلاهبرداری یا حتی ایجاد مزاحمت برای شما، تجربه کاربری شما را تحت تأثیر قرار دهند.

خیلی اوقات، نبود آن‌ها بسیار بهتر از تنها چند دنبال‌کننده بیشتر محسوب می‌شود. اکانت‌های واقعی و فعال هستند که به رشد و توسعه واقعی برند یا شخصیت شما کمک می‌کنند و تعاملات معنادار را ایجاد می‌کنند.بعضی از مهم‌ترین مشکلاتی که ممکن است اکانت‌های جعلی یا همان فیک برایتان درست کنند، موارد زیر هستند:

  • اهداف مخرب: بسیاری از اکانت‌های جعلی توسط افرادی اداره می‌شوند که قصد کلاهبرداری، ترویج نفرت‌پراکنی یا دستیابی به اطلاعات شخصی شما را دارند.
  • فریب مخاطبان شما: ممکن است کلاهبرداری‌هایی که برای شما واضح است، برای دنبال‌کنندگان شما قابل تشخیص نباشد. محافظت از جامعه‌ی خود با گزارش این حساب‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • 5 ترفند ساخت استوری‌ حرفه ای در اینستاگرام

  • کاهش ارزش حساب شما: اگر کامنت‌های بی‌ربط یا اسپم از اکانت‌های جعلی روی پست‌های شما ظاهر شوند، دنبال‌کنندگان واقعی ممکن است نسبت به تعامل با محتوای شما بی‌میل شوند.
  • آمارهای نامعتبر: برای سازندگان محتوا و برندها، داشتن آمار دقیق از تعاملات و دنبال‌کنندگان واقعی اهمیت دارد. وجود دنبال‌کنندگان جعلی می‌تواند اعتبار شما را نزد برندها یا مخاطبان کاهش دهد و در نهایت درآمد شما از اکانتی که برایش زحمت کشیده‌اید را دچار مشکل کند.

۵ راه شناسایی اکانت‌های جعلی در اینستاگرام

اما چگونه می‌توان اکانت واقعی را از اکانت جعلی تشخیص داد؟ در ادامه به معرفی پنج روش کاربردی برای شناسایی اکانت‌های فیک و نحوه مسدود کردن آنها می‌پردازیم.

1- بایو (Bio) ناسازگار یا کپی شده

اکانت‌های جعلی اغلب توضیحات بیوگرافی خود را از اکانت‌های واقعی کپی می‌کنند، اما معمولاً تغییراتی در آن ایجاد می‌کنند. مثلاً ممکن است در نام کاربری (Username) آنها یک کاراکتر اضافی، عدد، یا نماد دیده شود.

نشانه دیگر، استفاده بیش‌ازحد از ایموجی‌ها یا هشتگ‌های نامربوط در بیو است. حتی ممکن است اصلاً بیو نداشته باشند.

2- پیام‌های اسپم در دایرکت

بسیاری از اکانت‌های جعلی پیام‌هایی کلیشه‌ای و جذاب برای جلب توجه ارسال می‌کنند. آنها ممکن است خود را به عنوان برندهای معتبر جا بزنند یا پیشنهادات مشکوک مالی، همکاری، یا حتی محتوای نامناسب ارائه دهند.

نکته: قبل از پاسخ دادن به پیام‌ها، حساب ارسال‌کننده را بررسی کنید. آیا این حساب محتوای معتبری دارد؟ یا همه پست‌های آن در یک روز منتشر شده‌اند؟

3- کامنت‌های بی‌ربط

اگر در پست‌های شما کامنت‌هایی بی‌معنا، تکراری، یا صرفاً شامل ایموجی ظاهر می‌شود، احتمالاً اکانت ارسال‌کننده فیک است. به کامنت‌های پست‌های آن حساب نیز نگاهی بیندازید: آیا تعاملات واقعی هستند یا به نظر می‌رسد همه‌ی آنها رباتیک و ساختگی‌اند؟

البته ربات‌ها حالا کمی باهوش‌تر شده‌اند و ممکن است بر اساس محتوایی که پست کرده‌اید یک کامنت نه چندان بی‌ربط بگذارند اما از فرم نوشتار این گونه اکانت‌ها مشخص است که به صورت مصنوعی تولید شده‌اند.

4- تبلیغ ارز‌های مجازی، درآمد زایی یا محصولات

اکانت‌های جعلی ممکن است پیشنهادات وسوسه‌انگیز برای کسب درآمد سریع یا دریافت محصولات رایگان ارائه دهند. معمولاً هدف آنها سرقت اطلاعات شخصی یا هک حساب شما است. این گونه اکانت‌ها را حتما مسدود کنید تا برای دنبال کنندگان شما مشکلی به وجود نیاورند.

هشدار: گاهی این اکانت‌ها با جعل هویت برندهای معتبر سعی می‌کنند اعتماد شما را جلب کنند.

5- تعداد زیاد دنبال‌شوندگان

اکانت‌های جعلی اغلب از روش‌های قدیمی مانند #FollowForFollow (فالو کردن دسته‌ای کاربران برای فالوبک گرفتن) استفاده می‌کنند. اگر حسابی را پیدا کردید که تعداد دنبال‌شوندگانش بسیار کمتر از تعداد حساب‌هایی است که دنبال می‌کند، احتمالاً فیک است.

البته غیر از این روش‌ها، یک سری اکانت‌ها هم هستند که بدون نام، بدون محتوا و بدون هیچ چیز خاص شروع به کامنت‌گذاری‌های مشکوک زیر پست‌هایتان می‌کنند. این گونه اکانت‌ها را حتما مسدود کنید تا در آینده با آن‌ها به مشکل نخورید.

چگونه اکانت‌های جعلی را مسدود کنیم؟

حالا که روش شناسایی این اکانت‌ها را یاد گرفتید، باید بدانید چطور از حساب خود محافظت کنید:

1- مسدود کردن از طریق پروفایل

به پروفایل اکانت جعلی بروید، روی سه‌نقطه بالا سمت راست کلیک کنید و گزینه “مسدود کردن” (Block) را انتخاب کنید. می‌توانید تصمیم بگیرید که فقط همان حساب یا تمام حساب‌های مرتبط با آن را مسدود کنید. اگر گزینه دوم را بزنید، تمامی اکانت‌هایی که روی گوشی این فرد به اینستاگرام متصل است، مسدود می‌شود.

2- مسدود کردن از طریق دایرکت

اگر اکانت جعلی از طریق پیام مستقیم به شما نزدیک شده، پیام آنها را باز کنید. سپس گزینه “Block” را انتخاب کنید.

گزارش اکانت جعلی

اگر اکانتی وجود دارد که هویت شما یا دیگران را جعل کرده است، می‌توانید آن را به اینستاگرام گزارش دهید. از گزینه‌های داخل اپلیکیشن استفاده کنید یا از طریق فرم‌های مخصوصی که اینستاگرام ارائه می‌دهد، اقدام کنید.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *