اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد آموزش گوگل سرچ کنسول را خوانده‌اید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این ابزار و بهینه‌سازی سایت با استفاده از آن، سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و ترافیک ورودی سایت خود را افزایش دهید.

خطاهای نمایش سایت در دستگاه های موبایل

به منظور رفع مشکلات نسخه سایت در موبایل سرچ کنسول باید در ابتدا آشنایی کافی با انواع ارورها و خطاهای موجود داشته باشید. در ادامه هر یک از این خطاها را نام برده و دلیل وقوع آن را به شما توضیح خواهیم داد.

یک) Uses incompatible plugins

زمانی که صفحه ای پلاگینی مثل Flash را درون خود دارد شما با خطای Uses incompatible plugins رو به رو می شوید. چرا که اکثر مرورگرهای تلفن همراه از این پلاگین و افزونه های مشابه آن پشتیبانی نمی کنند. در صورت مواجه با این خطا بهتر است از تکنولوژی های وبی که توسط موتورهای جستجو پشتیبانی می شوند مثل زبان HTML5 استفاده کنید.

دو) Viewport not set

اگر صفحه ای از نسخه سایت در موبایل از viewport پشتیبانی نکند، خطای Viewport not set را در سرچ کنسول گوگل خواهید دید. viewport بخشی از صفحات وب است که کاربر می تواند آن را مشاهده نماید. در واقع به مرورگرها می گوید که چگونه ابعاد صفحه مورد نظر را تنظیم کرده و آن را متناسب با دستگاه های موبایل و… نمایش دهند. در چنین شرایطی نیاز است که صفحات وب سایت شما یک viewport مشخص داشته باشد تا در تمامی دستگاه ها به شکلی مناسب نشان داده شود. برای این کار می توانید از متا تگ viewport استفاده کنید.

سه) Viewport not set to “device-width”

در این خطا از گزارش mobile usability سرچ کنسول گوگل، مربوط به صفحه ای شامل یک viewport ثابت است. منظور این است که صفحه مورد نظر برای اندازه های مختلف صفحه های نمایش تنظیم نشده است و تنها دارای یک Viewport ثابت است. در چنین شرایطی باید یک طراحی responsive را برای صفحات وب سایت خود داشته باشید و viewport را متناسب با عرض و مقیاس دستگاه های مختلف تنظیم نمایید. نسخه ریسپانسیو راه کار قطعی برای رفع این خطا می باشد. منظور از نسخه ریسپانسیو سایت در موبایل و دسکتاپ این است که وبسایت در هر صفحه نمایش با اندازه های متغیر سایت را به خوبی و درست نمایش داده شود. در واقع المان ها جایگاه و چینش مناسبی با توجه به آن سایز داشته باشند.

چهار) Content wider than screen

همواره نیاز است که برای مشاهده کلمات و تصاویر موجود در یک صفحه در آن اسکرول کنید. زمانی که صفحات وب سایت شما در css از مقادیر مطلق استفاده کرده باشند یا تصاویر موجود در آن برای پهنای یک مرورگر خاص طراحی شده باشند، این خطا رخ می دهد. به منظور رفع این خطای نسخه سایت در موبایل سرچ کنسول باید اطمینان حاصل کنید که صفحات از پهنا و مقادیر موقعیت CSS استفاده کرده اند. همچنین ابعاد تصاویر نیز باید تنظیم شود.

پنج) Text too small to read

منظور از این خطا این است که اندازه فونت مطالب قرار گرفته در یک صفحه از نظر خوانایی بسیار کوچک است. در نتیجه بازدیدکنندگان تلفن همراه نیاز دارند که از حالت بزرگنمایی استفاده کنند تا بتوانند مطالب را مطالعه نمایند. بعد از مشخص نمودن viewport برای صفحات وب سایت خود باید اندازه فونت خود را نیز تنظیم نمایید تا به شکلی مناسب در نسخه موبایلی سایت نمایش داده شود.

شش) Clickable elements too close together

خیلی از اوقات صفحات یک وب سایت دارای دکمه ها یا پیوندهای زیادی هستند. زمانی که این عناصر در نسخه موبایلی سایت بیش از اندازه به یکدیگر نزدیک باشند، شما با این خطای نسخه سایت در موبایل سرچ کنسول رو به رو خواهید شد. در چنین حالتی کاربر با استفاده از تلفن همراه نمی تواند به راحتی روی یک دکمه یا لینک کلیک کند و با این کار روی عناصر لمسی دیگر نزدیک آن نیز کلیک می شود. برای حل این مشکل باید اطمینان حاصل کنید که اندازه و موقعیت دکمه ها و لینک ها به شکلی تعیین شده اند که برای بازدیدکنندگان تلفن های همراه مناسب می باشد. در واقع سایت در حالت موبایل می بایست به درستی تعیین و تنظیم گردد.

در صورت استفاده درست از گزارش نسخه سایت در موبایل سرچ کنسول می توانید در راستای بهینه سازی عملکرد وب سایت خود در تلفن های هوشمند گام بردارید. سایت در حالت موبایل می بایست به درستی به کاربر نمایش داده شود چرا که درصد قابلی توجهی از بازدیدکنندگان از طریق موبایل وارد سایت شما می شوند. بدین ترتیب می توانید به هدف اصلی خود که کسب رضایت کاربران و دیده شدن به شکلی مناسب توسط موتورهای جستجو دست پیدا کنید.

گزارش مسیر راهنمای سایت (breadcrumbs) در سرچ کنسول

کنسول جدید گوگل این امکان را به شما می دهد تا تمامی آنچه را که برای مدیریت صحیح وب سایت خود نیاز دارید را در اختیار داشته باشید. breadcrumbs سرچ کنسول یکی از قابلیت های بسیار ارزشمند موجود در گوگل سرچ کنسول است که به عنوان مسیر راهنما وب سایت شما مورد استفاده قرار می گیرد. اما سوال این است که اصطلاح breadcrumbs یا راهنمای مسیر چیست؟ بردکرامب سایت یک امکان بسیار مهم است که وبمستران می توانند با استفاده از آن به سئو سایت و در نتیجه آن کسب رضایت بازدیدکنندگان خود کمک کنند. در این بخش از مقالات گوگل سرچ کنسول تصمیم داریم به این سوال که گزارش breadcrumbs سایت چیست پاسخ داده و به شما نشان دهیم که چگونه می توانید به کمک گوگل سرچ کنسول به مدیریت بردکرامب یا مسیر راهنما سایت خود بپردازید. در صورتی که تمایل دارید با نشانه گذاری breadcrumbs صفحات سرچ کنسول گوگل یا همان مسیر راهنمای سایت بیشتر آشنا شوید، همراه ما باشید.

راهنمای مسیر سایت چیست؟

در پاسخ به این سوال که راهنمای مسیر سایت یا بردکرامب چیست باید گفت که گزارش breadcrumbs سایت یک سیستم ناوبری وب سایت یا همان مسیر بازگشت به صفحه اصلی است که قابل کلیک کردن می باشد. در واقع کاربران به کمک برد کرامب متوجه می شوند که در چه موقعیتی از وب سایت قرار گرفته اند. مسیر راهنما به چه شکلی است. این اصطلاح از داستان افسانه ای هانسل و گرتل گرفته شده است. در این داستان نیز شخصیت های اصلی برای بازگشت به خانه با استفاده از نان سوخاری مسیر خود را علامت گذاری کرده بودند. در داده ساخت یافته breadcrumbs سایت نیز دقیقا به همین شکل است. شما مسیری که یک کاربر در وب سایت شما طی کرده است را در مسیر راهنما به او نشان می دهید.

وب سایت هایی که بزرگ بوده و از تعداد صفحات بالایی برخوردار هستند نیاز دارند که با استفاده از یک راهنمای مسیر یا همان نشانه گذاری breadcrumbs صفحات مسیر طی شده را به کاربران خود نشان دهند. بدین ترتیب کاربران می توانند درک بهتری درباره محیطی که در آن قرار گرفته اند پیدا کنند. مسیر راهنما سایت باعث می شود تا بازدیدکنندگان بتوانند با سرعت بیشتری به صفحات داخلی تر و هدف خود از مراجعه به سایت دست پیدا کنند. همچنین استفاده از گزارش breadcrumbs صفحات یا راهنمای مسیر می توانند یک منبع عالی برای اطلاعات متنی صفحات فرود یا همان لندینگ پیج های یک وب سایت بسیار بزرگ و قدرتمند باشد.

در نظر داشت باشید که از بردکرامب می توان در اپلیکیشن ها نیز استفاده نمود. معمولا آن دسته از برنامه های کاربردی که برای استفاده از آنها باید چندین مرحله را به ترتیب پشت سر بگذارید، از مسیر راهنما استفاده می کنند. معمولا در یک بردکرامب برای نشان دادن مسیر از علامت بزرگ تر از«<» به عنوان یک جداکنده استفاده می شود. این علامت در یک راهنمای مسیر سایت در واقع به کاربران نشان می دهد که صفحه ای که در آن قرار گرفته اند در کدام قسمت از سلسله مراتب صفحات یک وب سایت قرار گرفته است. در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می‌پردازیم.

طراح گرافیک و وب‌سایت، متخصص تولید محتوای حرفه‌ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *